Behandlinger

KLINIK LANGVAD


Fysiurgisk massage

Cupping behandling

Gua-sha

Medicinsk akupunktur

Massage


Massage er en af de ældste manuelle terapier. Betegnelserne fysio/fysiurgisk/fysiologisk massage dækker behandlingsmassage, og er det samme.

I Massagebehandling bruges vrid, stræk, tryk og æltning, så blodcirkulationen i vævet øges. Herved fjernes affaldsstoffer, spændinger og infiltrationer i muskelvæv . Desuden fremmes restitutionen i trætte og ømme muskler. Massage er også en behandlingsform hvor der opnås øget energi og velvære.

Som uddannet massør tager jeg udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning.

Jeg har under uddannelsen brugt

200 lektioner på at lære om anatomi og fysiologi.

100 lektioner på sygdomslære

250 lektioner på massage.

Og inden det havde jeg sygeplejerskeuddannelsen


Som massøren arbejder jeg primært med mine hænder og fingre. Jeg bruger olier eller massagecremer, så stræk og æltning ikke forårsager irriteret hud. Derudover bruger jeg forskellige redskaber. Jeg bruger meget cupping hvis der er omåder der er meget ømme, eller kan være svære at få løsnet.

Som massør ser jeg på hele mennesket. Det vil sige hele kroppen og ikke kun et eventuelt ømt/ anspændt område behandles.  Det kan godt være at du har ondt i håndleddet, men at problemet kommer fra albueområdet.

Gua-Sha


Gua-Sha er en skabe teknik hvor jeg bruger forskellige redskaber til at øge blodgennemstrømningen til et område. Gura-Sha er godt til hovedpiner, migræne, muskel- og ledsmerter

Man skal dog være opmærksom på at huden ofte vil være rød eller lilla prikkede efterfølgende i et par dage.

Det er vigtigt at du ikke tager kolde bade i 24 timer efter.

Du bør holde huden varm og tildækket.


Cupping


Cupping er en gammel kinesisk behandlingsform, med ”kopper”. Der laves et undertryk i en ”kop”, og disse sættes på ømme punkter. Hvor massagen trykker musklerne, så gør cupping det modsatte. Den suger og udvider bindevævet, og derved stimuleres blodcirkulationen.

Jeg bruger ofte cupping sammen med massage, men den kan også bruges enkeltstående.

Cupping kan give rød og blå mæke, som forsvinder i løbet af et par dage.

Hvis du har set OL i svømning, så vil du måske have set blå ”sugemærker” på nogle deltager. Jeg har ikke så store kopper (endnu 😊).


Medicinsk akupunktur (triggerpunkts akupunktur)


Jeg arbejder meget med triggerpunkter i min massage. Enten med fingertryk, rebskaber eller med akupunktur nåle. Et triggerpunkt er et trykømt sted på kroppen, hvor der er sammentrukne muskelfiber som danner et knudepunkt. Det er det der giver myoser eller smerter.

Medicinsk akupunktur er akupunktur i disse knudepunkter. Det er meget effektivt at bruge sammen med massage.